Şiir Kitabı Çıkarmak İsteyenlerin En Büyük Sorunu
Şiir kitabı çıkarmak isteyenlerin en büyük sorunu nereye başvuracağını bilmiyor olmak. Öncelikle şiir kitabı çıkaran yayınevlerini bulmak lazım. Çünkü her yayınevi şiir kitabı basmamaktadır.
Şiir Kitabı Bastırmak İçin Nasıl Bir Hazırlık Yapmam Gerekir?
Şiir kitabı basan yayınevi bulduktan sonra şiirlerinizi word dosyası olarak şiir başlıkları kalın (bold) olacak şekilde ve titizlikle düzenleyerek kaydetmeniz gerekir. Düzensiz, savruk, özensiz bir dosyayla kimsenin ilgilenmeyeceğini bilmeli ve dosyanız üzerinde olumsuz bir intibayı daha en baştan oluşturmamalısınız.
Şiir kitabı basımı için başvururken biyografinizi, şiirlerinizin potekiasını da birer sayfayla şiirlerin başında belirtmenizde fayda vardır.
Şiir Kitabı Çıkardım Peki Raflarda Kendime Yer Bulabilir miyim?
Şiir kitapları düz metin kitaplarına göre %90 daha az satın alınmaktadır. Yani roman türünde yeni basılan bir kitaba kıyasla yeni basılan bir şiir kitabının kitapçı raflarına girmesi ihtimali %90 daha zordur. Bunun temel sebebi şiirle ilgilenen kesimin diğer düz metin kitaplarıyla ilgilenen kesime göre azınlıkta kalmasıdır. Arz ve talep doğrultusunda da raflarda şiir kitaplarına ayrılan yer daha az olmaktadır.
Özellikle şiir kitaplarının binlercesi ikinci baskılarını dahi görememektedir. Şiirler ilgilenen kişilerin bunun farkında olarak hareket etmesi ve satışlarının çok düşük olması gibi kuvvetli bir ihtimalle karşılaştıklarında hayal kırıklığı yaşamamaları gerekir.
Şiir, bir ömür süren bir yolculuktur. Bu sebeple şiirle ilgilenenler özellkile ilk kitaplarında satışlara odaklanmadan kendilerini geliştirirek, yenileyerek iyi eserler çıkarmaya devam etmelidir. Bu şekilde çok olmasa da kemik bir kitle takipçisi kazanacaktır. Şairlerin kaderi biraz da böyledir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.