• BIST 5.438,38
  • Altın 1104.603
  • Dolar 18.935
  • Euro 19.9686
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 8 °C

Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği Değişti

Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği Değişti
Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği Değişti

 

“İŞKUR” İşgücü Piyasasının İhtiyaç Duyduğu Nitelikte Eleman Yetiştirmek İçin Yönetmelik Değişikliğine Gitti. İnşaat, turizm, bilişim gibi lokomotif sektörlerde işgücü talepleri tespit edilerek kurslar düzenlenecek.

Genel Müdürümüz Dr. Nusret Yazıcı; “Yönetmelik, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün temini için Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen aktif işgücü hizmetleri kapsamındaki mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitim programlarının daha etkin ve nitelikli uygulanmasını amaçlıyor.” dedi.

Genel Müdürümüz Dr. Nusret Yazıcı yönetmelikle ilgili şu açıklamalarda bulundu: İŞKUR tarafından mesleki eğitim kursları düzenlenirken bütün tarafların görüş ve taleplerini dikkate alınacaktır. Bu şekilde sektörün ve işverenlerimizin aradığı nitelikte işgücünün temin edilmesinde daha etkin olacağız.”

İşbaşı eğitim programlarında da değişiklik yapılarak kolaylaştığına değinen Genel Müdürümüz Yazıcı; “İşverenlerimize istihdam edecekleri personeli tanıma ve işin başında görme fırsatı sunan İşbaşı Eğitim Programı, yapılan değişikliklerle uygulaması daha basit ve anlaşılır hale getirilerek işverenler üzerindeki bürokratik engeller kaldırıldı. Örneğin, işletmelere verilecek kontenjan hesaplanırken kullanılan son 3 aylık çalışan sayısı dikkate alınmadan başvuru yapılan günkü çalışan sayısı dikkate alınacak. Ayrıca çalışan sayısında azalmanın aylık takibi yerine program sonunda takibi uygulaması getirildi.” dedi.

Kamu kurum ve kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanlara yönelik mesleki eğitim kursları düzenlenerek çalışanların belge sahibi olmalarının sağlanacağını dile getiren Genel Müdürümüz Yazıcı, bu şekilde zorunlu hale getirilen veya ileride getirilecek Mesleki Yeterlilik Belgesi alınmasına da ciddi katkı sağlanacağını söyledi.

Genel Müdürümüz Dr. Nusret Yazıcı “Girişimcilik eğitimlerinin işbirliği yöntemi ile kamu kurumları, meslek birlik ve odaları, üniversiteler, dernek ve vakıflar ile yapılması imkanı getirildi. Ayrıca eğitim sonrasında İŞKUR, kendi işini kurmak isteyenlere mentorluk ve finansal kaynaklara erişim konularında çalışmalar yapacak. ”dedi.

İLİGİLİ YÖNETMELİK TAM METİNİ 

Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği
Kaynak: iskur.gov.tr
Bu haber toplam 4202 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÜYE İŞLEMLERİ
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Muhasebe Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim